Case 2

Nissens Hestebiomekanik

Fra opgivet akilleseneskade til springhest

Hest: Contest, 6 års DV-vallak

Anamnese: Halthed højre bagbensiden februar 2018. I marts findes akillesseneskade. Der er røntgen og scanning af senen. Dyrlægen anbefaler aflivning. Undertegnede ser den første gang i juni 2018.

Forsamtale og plan: Al diagnostik er lavet, ejer er klarover den dårlige prognose men vil give hesten bedst mulige chance. Vi aftaler derfor at sætte behandling og genoptræningsforløb i gang.

Behandling og træningsforløb: Hesten behandles i intensivt forløb juni, juli og august 2018, sideløbende sættes i gang med VetCurs ReVet, nytilpasset sadel, ændret beskæring, tandlæge -arbejde ved Mette Aarup og træning ved Kitt Sørensen. Fra september er han lige og rengående og sættes i gang med et 26 ugers genoptræningsprogram, hvor PAS øvelserne laves og genoptræningen foregår fra ryggen med fokus på sporing. Kitt eller undertegnede tjekker hesten inden vigtige delmål som fx trav, galop eller bomme lægges ind i programmet.

I 2019 scannes senen og her er heling 95-97% og alt ser fint ud.

Status nu efter 4 år:

Hesten laver stadig øvelser og trænes med sporing for øje. Han fungere godt i ridning og starter springstævner med sin rytter. I dette forløb har der været bump på vejen og den er behandlet osteopatisk flere gange gennem årene da den har tendens til at være vild på fold og har lavet nogle skrid og glid… Endvidere har den været uheldig med et par kolikker, en hovbyld og en forgiftning. Men hver gang har vi med en behandling fået den på sporet og pt går det rigtig fint og problemfrit.

Osteopatiske fund:

De primære osteopatiske fund var relateret til højre korsled, lænden, hofteled, selve akillessenen og højre nakke. Korsled, hofte og lændens spænding løsnede efter behandling af højre sædstreng.

Generelle kommentarer til seneskader:

At ride eller trække ligeud er ikke det samme som at belaste hesten ligeligt. Derfor er Kitt med ind over de fleste sene og gaffelbåndsskadede heste jeg ser, da det er vigtigt at omprogrammere bevægelsen så hesten går lige i skuldre og sporer korrekt for at undgå at skaden vender tilbage. Det kræver ikke så meget at rytteren at give hesten fri og lade den hele på fold/ boks, men det svære er at sørge for skaden ikke vender tilbage. Bonus info: Læg mærke til at de fleste heste med en sene eller ligamentskade på et forben har en skævbagpartsbevægelse og muskulering.​

Kontaktinformation

Hvis du har spørgsmål til mine behandlinger, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte mig herunder.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Ring til os direkte

Telefon: 51 51 21 59

Send en e-mail​

Adresseinformation

Nissens Hestebiomekanik APS – CVR: 39111926