Case 3

Nissens Hestebiomekanik

Fra nedstemt plag med uopdaget kraniebrud til 4 års ridehest kvalificeret til championatsfinalen

Hest: Bering, 1 års Tysk Oldenborg vallak

Anamnese: Utrivelig, mat pels, ingen overlinje muskulatur, hængende / lavt hoved, atypisk hovedform med ”horn”, pain face.

Forsamtale og plan: Hesten ses i maj 2019 som en del af gennemgang af en hel stutteriflok, som ejer ønsker gennemgået og behandlet. Bering er den der ser mest skidt ud og oveni er den opereret i begge forben for bukkehov. Med 10 andre unge heste af top-afstamning starter jeg (meget negativt) ud med at foreslå vi springer Bering over og bruger tid og penge på de andre, som ligner ”lettere cases” og anbefaler ejer at tænke godt over om det er bedre at aflive ham. Ejer mener dog alle skal have en chance og fortæller at hans mor også altid havde hængende hoved. Den er testet for orm og mangler (blodprøve).

Behandling og træningsforløb: Han får 4 unghestebehandlinger hen over sommeren 2019 og tager på, bygger muskler, bliver flot i pelsen og mere trivelig. Hænger dog stadig med hovedet. De følgende år tjekkes han et par gange og sættes i træning i 2021. Det år får han forkølelse, som holder ved lidt for længe, hvorfor han får røntgen af hoved (bihuler), som er lejlighedsfund konstateres det at han har en gammel fraktur i hovedet. Han bliver trænet med øget fokus på overlinjemuskulaturen og laver en del kapsun og line arbejde. Som 4- års i 2022 kvalificere han sig til finalen på Blue Hors, men holdes hjemme idet ejer ønsker at bygge ham langsommere op end man kan hvis de skal være klar til championats ”gamet”.​

Status nu efter 3 år: Han fungere godt i ridning, trives og har forhåbentlig en lys fremtid som dressurhest.

Osteopatiske fund: Kraftige spændinger hoved, kæbe, hals, skuldre og højre bagben.

Generelle kommentarer til utrivelighed: Osteopatien har en særlig plads her i de cases hvor alm dyrlæge arbejde (blodprøver, orm mv) intet viser. Vi kan som osteopater undersøge hesten med helt andre redskaber og behandling kombineres ofte med kosttilskud da sammenspillet mellem tilstedeværelse af alle byggesten og osteopatiens organ arbejde ofte kan noget særligt i disse cases.

​​

Kontaktinformation

Hvis du har spørgsmål til mine behandlinger, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte mig herunder.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Ring til os direkte

Telefon: 51 51 21 59

Send en e-mail​

Adresseinformation

Nissens Hestebiomekanik APS – CVR: 39111926